Vatam Hungária Kft. - Több mint épületgépészet!

Épületgépészeti berendezések szerelése

Az épületgépészet, mint fogalom nem egységes abban a tekintetben, hogy pontosan milyen berendezések, rendszerek tartoznak, még inkább melyek nem tartoznak már az épületgépészet kategóriába.

Hagyományosan ide soroljuk a fűtéstechnikát, a vízellátással, csatornázással, gázellátással, égéstermék-elvezetéssel, légtechnikával, szellőzéssel, klímatechnikával, és épületvillamossággal összefüggő technológiákat. Épületgépészet, gépészeti szerelés alatt tehát mindenki olyan berendezésekre, gépekre gondol, amelyekre azért van szükség, hogy az épületben tartózkodó emberek komfortosan érezzék magukat és az ott üzemelő technológiák megfelelő szinten tudjanak működni.

A víz-, gáz- és fűtésszerelési szolgáltatásokra bármikor szükség lehet, de a legnagyobb ilyen épületgépészeti munkákat általában az épületek építésekor kell elvégezni. Ilyenkor helyezzük el a falban és a födémben, esetleg szervizalagutakban a megfelelő csöveket, vezetékeket, csatornákat, állítjuk össze a legkülönbözőbb rendszereket.

Fontos, hogy ügyfeleinknek ‒ legyen szó lakó- vagy ipari ingatlanról, akár középületről, magán- vagy intézményi beruházásról ‒ igyekszünk teljes körű szolgáltatást adni. Akkor is, ha csak egy berendezés beszereléséről van szó, de akkor is, ha egy többlakásos épület, vagy nagyobb gyáregység esetén van szükség gépészeti szerelésre a tervezéstől, közös gondolkodástól kezdve a beüzemelésen át akár a későbbi üzemeltetésig. Épületgépész szakembereink bármikor rendelkezésre állnak, ha a feladat vízvezeték-hálózatok és vízellátáshoz kapcsolódó berendezések kiépítése, ipari és lakossági méretű gáz- és elektromos kazánok tervezése, üzembe állítása, a kapcsolódó csőhálózat (acél, inox vagy réz) tervezése, kiépítése a csatlakozó berendezésekkel és a szükséges elektromos tápellátással együtt.

Fontos, hogy nemcsak kivitelezők vagyunk, hanem partnerei mindenben, amit az épületgépészet fogalomköre lefedhet. Ha már az elképzelés fázisában megkeresnek bennünket, nagy gyakorlattal és a legkorszerűbb technológiák ismeretében több megoldást is kínálunk a gépészeti kérdésekre, segítünk kiválasztani az optimális eszközt és rendszert, majd, ha igény van rá, megtervezzük és megépítjük a kiválasztott berendezést.

Munkánk során kiemelten figyelünk az elvárható munka- és környezeti kultúra fenntartására. Épületgépészeti feladataink során nemcsak a legkorszerűbb, egészségre ártalmatlan és energiahatékony technológiákat használjuk a szerelés során, de ügyelünk a határidőkre, a munka végeztével pedig tiszta és rendezett területet adunk át, a menet közben keletkező hulladékot szelektíven gyűjtjük és elszállítjuk.